İzmir Liseleri Bergama Gezisi

        Özel İzmir BİLFEN Anadolu ve Fen Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencileri, 12 Ekim 2018 Cuma günü Coğrafya ve Tarih dersleri arasındaki disiplinel yaklaşım doğrultusunda, yerleşim birimlerinin fonksiyonel özellikleri ile İlk çağdaki bazı medeniyet havzalarını yerinde gözlemlemek için, 3000 yıllık tarihi geçmişe sahip, Bergama’ya bir gezi gerçekleştirdi.

        Bergama’da 2200 yıl önce hayat bulan Parşömen ile ilgili atölye ziyareti de yapan öğrencilerimiz, gezi sonunda okulumuzun sanat haftasında görsel sanatlar dersliğinde Papirüs ve Parşömen çalışması yapmaya karar verildi.

        Bergama ziyaretimizde, şu anda Berlin Müzesi’nde sergilenmekte olan Zeus Tapınağı ile ilgili okulumuz Kodlama Kulübü 3 boyutlu fotoğraf çekerek, sanal gerçeklik çalışmasına zemin hazırladı. Ayrıca Gynasion ve Demeter Tapınağı, dünyanın en dik kent tiyatrosu, Trajan Tapınağı, Bergama Kütüphanesi ve dönemin askeri depoları gezildi.

        Bergama gezimizden çok memnun kalan öğrencilerimiz, buraları daha önce görmelerine rağmen kültürel bakış açısı kazandıklarını ve İzmir’in çevresinde diğer kültür hazinelerini görmek istediklerini ifade etmişlerdir.