"2013 Çin Kültür Yılı Etkinlikleri" çerçevesinde Bilfen Okulları ile Çin'deki kardeş okullar arasında proje paylaşımları ve öğrenci değişimi için protokol imzalandı. İlk olarak Bilfen Filarmoni Orkestrası 11 Aralık’ta Pekin’de sahne aldı.

İlköğretim çağındaki öğrencilerden oluşan Türkiye’nin ilk ve tek filarmoni orkestrası Bilfen Filarmoni, sahne aldığı Pekin Konser Salonu’nda ayakta alkışlandı. Geçtiğimiz yıl Berlin Filarmoni Sahnesi’ni Türk ezgileriyle çınlatan Bilfenli öğrenciler, yine bağlama, ud, kanun ve keman sesleriyle izleyicilere müzik ziyafeti yaşattı. Berlin’nden sonra Pekin’de Beijing Xicheng Foreign Languages School Filarmoni Orkestrası’nın davetlisi olarak Pekin’e giden öğrenciler, Türk ezgilerinden oluşan performanslarıyla öğretmenleri, velileri ve Türkiye için gurur kaynağı oldular. 















"2013 Çin'de Türk Kültür Yılı" etkinlikleri çerçevesinde Bilfen Okulları ile Çin'deki kardeş okullar arasında proje paylaşımları ve öğrenci değişimi için protokol imzalandı. Her iki ülke öğrencilerinin ülkelerindeki  öğrenim modelleri, kültürleri, tarihleri, gelenek ve görenekleri ve bunun gibi paylaşımlarına olanak sağlayacak olan protokolün uzun süreli, keyifli ve verimli çalışmalar için önemli bir başlangıç olmasını diliyoruz.













Çin'deki kardeş okullarımızdan biri olan WENLAN Okulu kendi web sitesinde imzaladığımız protokol haberini böyle paylaştı.