İzmir Liseleri Sanat Haftası

ÖZEL İZMİR BİLFEN LİSELERİ

SANAT HAFTASI ETKİNLİKLERİ

9-13 Nisan 2018 tarihleri arasında okulumuzda Sanat Haftası Etkinlikleri gerçekleşmiştir. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi   Konservatuvarı Öğretim Üyelerinden Nurdan Tezel ‘Keman’ , Öğretim Üyesi Ergün Karadağ ‘Kanun’ , Öğretim Üyesi Erkan Aydın ‘Ud’ , Öğretim Üyesi Kaşif Demiröz ‘Ney’ , Öğretim Üyesi Mahmut Karagenç ‘Kaval’  ve Öğretim Üyesi Ali Hikmet Gökçen ‘Bağlama’ sazlarını öğrencilerimize tanıtmışlardır. Öğrencilerimiz bu sazları dinleme fırsatı bulmuşlardır. Bu geleneksel  enstrümanların günümüze kadar olan yolculuğu ile ilgili bilgiler aktarılmış olup Anadolu’da kullanımı ile ilgili de bilgiler verilmiştir.

Yine Sanat Haftası Etkinlikleri kapsamında Seramik sanatına da yer verilmiştir. Seramik Sanatçısı Cem Atmaca ile öğrencilerimiz seramik sanatını deneyimlemişlerdir. Pek çok ürün ortaya çıkaran öğrencilerimizin seramikleri pişmek üzere fırına gönderilmiş olup daha sonra okulumuzda sergilenecektir.

Bir diğer etkinliğimiz Cam Sanatı üzerine gerçekleşmiştir. Cam Sanatı ile ilgili etkinliğimizi Cam Sanatçısı Aybüke Orhan yönetmiştir. Öğrencilerimizin de aktif rol aldığı bu etkinlikte birbirinden güzel ürünler ortaya çıkmıştır.

Ebru Sanatı ile ilgili olan etkinliğimiz Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Müge Aydoğanoğlu tarafından gerçekleşmiştir. Öğrencilerimiz  bu etkinlikte de aktif rol almışlardır.

Son olarak Fotoğraf Sanatçısı Cemal Atasoy ‘Bisikletle Dünya Turu’ adı altında konferans salonunda bir sunum gerçekleştirmiştir. Bisikletle Dünyayı Dolaşma fikriyle yola çıkan sanatçı rotası üzerindeki tüm güzellikleri kadrajıyla buluşturarak bu güzellikleri bizlerle paylaşmıştır. İnteraktif bir sunum gerçekleşmiş olup öğrencilerimizin meraklı soruları Cemal Atasoy’un tecrübeleriyle cevaplanmıştır.