Antalya Liseleri Sanat Haftası

BİLFEN ANTALYA OKULLARI SANAT HAFTASI ETKİNLİĞİ

10-13 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılan Sanat Haftası Etkinlikleri kapsamında; ilk gün, okulumuzun bahçesinde Ebru Sanatını 10. sınıf öğrencilerine Görsel Sanatlar öğretmeni Aylin ŞEN DİREKCİ tarafından teorik ve uygulamalı olarak gösterildi. Öğrencilerimiz renklerin su üstündeki dansını Ebru sanatını sayesinde yakından tanıma ve uygulama fırsatı buldular.

11 Nisan Çarşamba günü, sokak sanatı ruhunu yaşatmak adına okul bahçesinde tuval üzerine grafiti etkinliği düzenlendi. Grafiti sanatının işleyişi ve tekniklerini göstermek adına konuğumuz Mehmet Gül bizlerle gün boyu çalışmalar yaparak katkıda bulundu. Sonuç olarak öğrencilerimiz grafiti sanatının sokak sanatı olduğunu öğrenmiş, uygulanışı ve temel teknikleri adına bilgi sahibi oldular.

Sanat haftası etkinliklerinin üçüncü gününde; seramik sanatı ve inceliklerini Seramik Sanatçısı Şebnem Bahar’ın katılımıyla konferans salonunda, 11. Sınıf öğrencilerine tanıtıldı. Sonrasında okulumuzun fuaye alanında Şebnem Bahar ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Aylin Şen Direkci önderliğinde seramik atölye çalışması yapılmıştır.