Çamlıca Liseleri MEB Robot Yarışması

GENÇLİK HAFTASI’NDA BİLFEN GENÇLERİNDEN TÜRKİYE DERECESİ

Bilfen Üsküdar Fen Lisesi Öğrencilerimiz 9-10-11 Mayıs’ta Sivas’ta düzenlenen 12. Uluslararası MEB Robot Yarışması “Tasarla-Çalıştır” kategorisinde aralarında birçok köklü üniversitelerin de olduğu yarışmacıları geride bırakarak Türkiye 2.’si olmuştur.

16 farklı ülkeden 446 Lise, 40 Üniversite, 4087 öğrencinin 3007 robot ile katıldıkları bu yarışmada Tasarla-Çalıştır kategorisinde 105 takım önce devre teorisi, kodlama ve matematik sorularının olduğu ön eleme sınavına girmiş ve öğrencilerimiz bu aşamayı başarıyla tamamlamıştır.

 Bir sonraki gün kapalı bir salona alınarak dışarı ile bağlantıları tamamen kesilen öğrenciler kendilerine ayrılan masa üzerinde içi birçok malzeme ile dolu bir takım çantası, tasarlamaları gereken robotun yerine getirmesi gereken görevleri ve yarışma parkurunu buldular.  8 saat boyunca hiçbir yerden yardım almadan ve dışarıya hiç çıkmadan robotlarını tasarlayıp, üretip, testlerini yaptıktan sonra kilitli kasalara koyarak anahtarını yetkililere teslim ettiler.

 Son gün robotlarını teslim alarak yarıştırdılar ve genel kategoride 2.  liseler arasında ise 1.  oldular.

Öğrencilerimiz Tan Çağatay Acar, Aleyna Çakır ve öğretmenlerini bu büyük başarıdan dolayı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.