İzmir Liseleri CERN Gezisi

CERN GEZİSİ

 “Evren nasıl oluştu?” “Nereden geldi?” “Neden böyle davranır?” gibi soruların yanıtını araştıran 21. Yüzyılın jenerik teknolojilerinden hızlandırıcı teknolojisinin kullanıldığı, dünya bilim ve teknolojisinin lokomotifi olan ve aynı zamanda dünyanın en büyük araştırma ve hızlandırıcı merkezi olan CERN’e düzenlenen geziye okulumuzdan Burcu Baran, Defne Erten, Deniz Yavuzgil, Alp Akkanlar ve Doruk Demirkaya adlı öğrencilerimiz katılmıştır. CERN’de görev alan Türk bilim insanlarının eşliğinde seminer ve uygulamalarla CERN detaylı olarak tanıtılmıştır.

Merkezi Cenevre’de bulunan CERN araştırma merkezi dışında Cenevre, Lozan, Montrö kentleri ile Annecy kasabasına ait kültürel ve tarihi mekanlar gezilmiştir. Bu geziler sırasında Annecy kasabasındaki tarihi şato ve ülkemizin tarihinde önemli yer tutan Lozan  ve Montrö Antlaşmalarının yapıldığı binalar ziyaret edilmiştir. Ayrıca Rock müziğin efsane isimlerinden  Freddie Mercury’in  heykeli önünde fotoğraf çektirilmiştir. Zürih’te bulunan ünlü Tecnorama Müzesi gezisi sırasında öğrencilerimiz, fizik laboratuvarlarında elektrik ve manyetizma deneylerinin yanı sıra mekanik ve termal kameralar konusundaki uygulamalar ile kendilerini geliştirirken kimya laboratuvarlarında da damıtma, kuru buz ve gaz hacimleri ile ilgili deneyler yaparak uygulamalı olarak çalışmışlardır. 

CERN proje gezisi, öğrencilerimize farklı dil ve kültürleri tanıma olanağı sağlamıştır. Ayrıca bilimden zevk alabilmelerini ve bilimsel araştırma merkezlerinin öneminin farkına varmalarını sağlamıştır.