İzmir Liseleri DNA Günü

İZMİR BİLFEN LİSELERİNDE DNA GÜNÜ

25 Nisan günü, canlıların genetik bilgisini taşıyan ve nesillerin devamını sağlayan "Deoksiribonükleikasit veya kısaca DNA" için dünyanın çeşitli ülkelerinde ulusal  düzeyde özel kutlama programları yapılırken, Özel İzmir Bilfen Liseleri’nde de kutlama programı gerçekleştirildi.

Neden 25 Nisan?

"İnsan genomundaki DNA baz dizilimini ortaya çıkarmak, başka bir deyişle hayatın sırrını çözmek" için başlatılan araştırmaların ilk sonuçları, 26 Haziran 2000 tarihinde, ABD Başkanı Bill Clinton, İngiltere Başbakanı Tony Blair ve özel şirketleri temsilen Celera Genomics yetkilileri tarafından 'tüm çağların en özel günü' ifadesi ile dünyaya ilan edildi. İnsan Genom Projesi de DNA yapısının keşfedilişinin 50. yıldönümü olan 25 Nisan 2003 tarihinde tamamlandı.

Özel İzmir Bilfen Liseleri’nde düzenlenen etkinliğimizde, öğretmen ve öğrencilerimizin DNA ile ilgili sorularının cevaplandığı röportajlar gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Bölümü Araştırma Görevlisi ve Harvard Üniversitesi ile Standford Üniversitesi’nde araştırmacı olarak çalışmış olan Dr. Gizem Çalıbaşı Koçal’ın öğrencilerimiz için oldukça ilgi çekici ve bilgilendirici sunumu beğeni ile izlendi. Sunumun ardından öğrencilerimizin Dr. Gizem Çalıbaşı Koçal’a sorularını sorup sohbet edebilme imkanı buldular. Sorularının cevabını alarak meraklarını gideren öğrencilerimiz, etkinlikten büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.