İzmir Liseleri Dokuz Eylül Üniversitesi İBG Gezisi

DOKUZ EYLUL ÜNİVERSİTESİ İBG LABORATUVARI GEZİSİ

                  Özel İzmir Bilfen Fen Lisesi 11A sınıfı ile 30 Mart 2018 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi İBG ( İzmir Uluslararası Biyotip ve Genom Enstitüsü) laboratuvarına gezi gerçek-leştirdik.

                  Gezimizde son derece donanımlı olan ve aktif çalışan laboratuvarlar, ilgili akademisyenler tarafından bizlere tanıtıldı. Yapılan biyoteknolojik çalışmalar, laboratuvarların donanımı ve laboratuvar kurallarıyla ilgili sunum yapıldı. Öğrenciler farklı laboratuvarlarda yapılan çeşitli bilimsel çalışmalar hakkında hem izleyerek hem de soru-cevap şeklinde konuşarak bilgi aldılar. Hatta Zebra Balığı ile yapılan çalışmaları yakından inceleme fırsatı buldular. Balık embriyosunun felç edilerek mikroskopta dolaşım yapısını ilgiyle izlediler.

                  Gezimizin sonunda Unesco ve L’Oreal ‘ in  ‘’Bilim Kadınları İçin’’ adlı programında ‘’Uluslar Arası Yükselen Yetenek’’ ödülünü kazanan Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Duygu Sağ ziyaret edildi. Duygu Hanım bizlere proje konusu olan Kanser İmmünolojisi hakkında bilgi verdi ve öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

                  Gezimiz öğrencilere çok faydalı oldu. Genetik ve biyoteknoloji ile ilgili bilgilerini pekiştirdi. Hatta daha uzun süreli tekrar ziyaret etmek istediklerini belirterek üniversiteden ayrıldılar. Bazı öğrenciler çok etkilenip bilimsel araştırmalar yapabilecekleri üniversite eğitimi almaya karar verdi.