İzmir Liseleri İstanbul Üniversite Tanıtım Gezisi

İstanbul Üniversite Tanıtım Gezisi

         18 Mayıs 2018 tarihinde Özel İzmir Bilfen Fen Lisesi 11.sınıf öğrencileri, rehber öğretmenleri Emrah Akman ile Boğaziçi ve Sabancı Üniversitelerini ziyaret için sabahın ilk ışıkları ile yola çıktı. Havaalanında Çamlıca Bilfen Liseleri’nin karşılaması ile Boğaziçi Üniversitesine gitti. Boğaziçi Üniversitesi’ne Bilfen Liseleri Rehberlik Bölüm Başkanı Sebahat Başusta ile buluştu. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı etkileyici sunumdan sonra öğrencilerimizin ilgi alanları doğrultusunda Boğaziçi Üniversitesi’nin bölümlerini gezdi ve üniversitenin kurulduğu tarihinden bugüne bir yolculukta bulundular.

Öğle yemeklerini Emirgan’da boğaz manzarası içinde yaptıktan sonra Sabancı Müzesine ziyarete gittiler. Kültürel etkinliklerinde yer aldığı ziyarete Sabancı Üniversitesiyle devam edildi.

Gezimizin amacı üniversiteler ve bölümlerini, yaşam alanlarını, olanaklarını, üniversite kültürünü ve öğrenci yaşamını yerinde görmelerini sağlamak ve üniversite tercihleri için farkındalık yaratmaktır.

Özel İzmir Bilfen Liseleri olarak öğrencilerimizin ders çalışma motivasyonlarını arttıran bu gezimizin amacına ulaşmasından mutluluk duymaktayız.