İzmir Liseleri Yusuf Durmuş Konferansı ve Nazar Köy Gezisi

İZMİR BİLFEN LİSELERİ

ÜLKEMİZİN BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ VE ENDEMİK TÜRLERİ KONFERANSI VE NAZAR KÖY GEZİSİ

5 Nisan 2018 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü akademisyenlerinden Yusuf Durmuş,  “Ülkemizin Biyolojik Zenginlikleri ve Endemik Türleri” konusunda okulumuz İzmir Bilfen Fen ve Anadolu Liseleri öğrenci ve öğretmenlerine konferans vermiştir. Konferansın ardından bilimsel materyal sergisini gezip,  Yusuf Durmuş rehberliğinde Nazar Köy kanyonunda arazi çalışması gerçekleştirildi.

Konferansta Türkiye’deki çeşitli bitki ve hayvan türleri görsel olarak tanıtılıp, ülkemizdeki endemik türlerden bahsedilmiştir.

Konferansın ardından öğrencilerimiz tarafından çeşitli böcek ve sürüngen materyalleri ile fosil örneklerinden oluşan sergi gezilip örnekler incelendi.

Sergi incelemesi sonrasında Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerimizle Nazar Köy kanyonunda arazi çalışması gerçekleştirildi. Gezi sırasında doğadaki canlıların yapıları ve üremeleri hakkında bilgileri edinen öğrencilerimiz tarafından çeşitli canlı örnekleri toplandı.  Meşe ağacının dişi ve erkek kozalaklarını, kanyon kenarında yaşayan liken, karayosunu ve eğrelti otlarını toplayarak inceleme fırsatı bulan öğrencilerimiz tarafından aynı zamanda yengeç, kurbağa ve kırkayak örnekleri yakından incelendi. Öğrencilerimiz büyük bir keyif alarak doğayı tanıma fırsatı buldular.